De Prepaid Creditcard

Tips voor een duurzamere autorit

Geplaatst op

In onze moderne samenleving speelt milieubewustzijn steeds een grotere rol, en dat is maar goed ook! Door het vele gebruik van bepaalde stoffen en uitstoot hebben we in de loop van de jaren het milieu flink vervuild. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor onze gezondheid en voor de volgende generatie. Daarom is het belangrijk om zelf ook mee te denken aan een duurzaam leven, wat nota bene vrij gemakkelijk is geworden met al onze nieuwe technologieën. Als autobestuurder kun jij hierin zeker een bijdrage leveren. Door het dagelijkse gebruik van de auto die niet milieubewust gebruikt wordt, zorg je dagelijks voor veel slechte CO2 uitstoot, en dit willen we natuurlijk niet. Daarom delen we in dit artikel een aantal handige tips om milieubewust te rijden om zo een positieve impact op het milieu te creëren. 

Verminder het brandstofverbruik

Het verminderen van je brandstofverbruik zal al aanzienlijk helpen. Je zou bijvoorbeeld wat vaker kunnen overwegen om de fiets te pakken als je ergens dicht bij huis moet zijn, of als je alleen wat kleine dingen van de supermarkt nodig hebt. Het is natuurlijk gemakzucht geworden om overal maar de auto voor te pakken, maar als je er bij stil staat zul je merken hoe erg we eraan gewend zijn geraakt terwijl het echt niet altijd nodig hoeft te zijn. Zelfs zou je ook wat vaker met de trein of bus kunnen gaan. Vaak scheelt het je ook nog eens veel tijd en sta je ook nooit in de file.

Toch de auto nodig? Uiteraard zijn hier ook goede tips voor. Je kunt helaas niet altijd vermijden om met de auto te vertrekken, dus zul je dagelijks naar je werk moeten kunnen gaan en is het toch wel handig als je voor de hele week boodschappen wilt gaan halen. Dan is het wel aan te raden om aan een aantal tips te voldoen, zoals:

  • Houd je snelheid constant. Rem niet op het laatste moment en zorg dat je bochten en drempels rustig benadert.
  • Schakel tijdig naar een hogere versnelling om het toerental van de motor te verlagen.
  • Vermijd het onnodig stationair draaien van de motor. Als je langer dan een minuut stilstaat is het beter om de motor even uit te zetten en rustig te wachten tot je weer kunt rijden.

Onderhoud van de auto

Een goed onderhouden auto zal ook veel goed doen voor het milieu. Zo is het natuurlijk belangrijk om de motor goed te onderhouden en regelmatig te controleren. En kan het helpen om tijdig je lucht- en brandstoffilters te vervangen. Schone filters verbeteren namelijk de prestaties van de auto en verhogen de brandstofefficiëntie. Maar vergeet ook zeker je banden niet! Het is belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren. Hoe platter de banden, hoe meer de auto moeite moet doen om vooruit te komen, hoe meer brandstof er nodig is! De bandenspanning moet meestal tussen de 2.0 en 3.0 bar zijn. Dit verschilt per auto en merk. Weet je het niet zeker? Bekijk de sticker in de deurpost of haal het instructieboekje van je auto er even bij.

Kies voor een milieuvriendelijke auto

Als je echt goed wilt doen voor het milieu, dan zou je kunnen overwegen om voor een hybride of elektrische auto te gaan. Deze auto’s verbruiken minder brandstof en stoten weinig tot helemaal geen schadelijke stoffen uit. Ook is het opladen van de auto goedkoper dan een volle tank en zal het op lange termijn zorgen voor geldbesparing. Enige nadeel is dat het aanschaffen van zo’n auto wel wat aan de dure kant is. Dit komt omdat het nog aan de vrij nieuwe kant is en er dus weinig tweedehands varianten op de markt zijn. Zie het dus als een positieve investering.

Als je besluit om een hybride of elektrische auto aan te schaffen is het nog wel aan te raden om deze direct allrisk te verzekeren. De kans bestaat dat je in het begin wat sneller stil zou komen te staan doordat je de afstand tussen de laadpalen verkeerd heb ingeschat, een wat hogere verzekering zal je hulp bieden bij pech. Ook is het verstandig omdat deze auto’s vrij nieuw op de markt zijn en dus een hogere waarde hebben. Autoverzekering direct afsluiten? Kijk op Univé.nl wat de mogelijkheden zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Hier lees je de leukste blogs over handige tips. Heb je vragen? Stuur dan een mail naar info @ deprepaidcreditcard.nl.

Contactgegevens

Via info @ deprepaidcreditcard.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden